Over

Sven Naesen

Sven Naesen
Oprichter

Hallo! Mijn naam is Sven en ik ben het gezicht achter Pigatrix. Al vroeg verloor ik mijn hart aan de ontwikkeling en het design van websites. Wat begon als een hobby, is ondertussen een specialiteit geworden. Omdat ik van mijn favoriete tijdsbesteding mijn job heb gemaakt, werk ik met veel plezier en enthousiasme aan elk nieuw project!

Voor 2008

Rond 14-jarige leeftijd begon ik te experimenteren met website builders zoals Freewebs (nu Webs) en Moonfruit. Hiermee ontwikkelde ik gratis websites over alles wat me indertijd fascineerde, voornamelijk films en games.

Maart 2008

Met behulp van Moonfruit lanceerde ik mijn eerste website met een .be domein. Deze was voor een lokale vereniging waarvan ik lid was.

2009 - 2012

Website builders stilden al lang mijn honger niet meer waardoor ik de achterliggende code van websites begon te leren. Termen als HTML, CSS en SEO werden zeer vertrouwd.

Januari 2012

Na ettelijke lange nachten programmeren, plaatste ik met trots de eerste zelf gecodeerde website online. Hierdoor leerde ik tevens het gebruik van een server kennen.

April 2012

Een persoonlijke kennis wenste een website die ze zelf inhoudelijk kon beheren. Dit was de uitgelezen kans om met een CMS te leren werken dus nam ik de taak op mij. Uiteindelijk koos ik voor Joomla als CMS maar later zou ik ook websites met Wordpress en Drupal beginnen ontwikkelen.

Maart 2013

Na in 2012 de smaak volledig te pakken hebben gekregen, werd in maart 2013 de naam Pigatrix bedacht. Inspiratie kwam van Pygathrix, de Latijnse benaming voor een type aapje dat tevens werd gebruikt voor het eerste logo.

Februari 2014

De ontwikkeling van de eerste webshop, gebouwd met PrestaShop.

Oktober 2015

Pigatrix kreeg een volledig nieuw en professioneler uiterlijk. Er werd een nieuw logo ontworpen en ook de website kreeg een compleet nieuw design.

April 2016

All-inclusive Webhosting & Sitebeheer werd toegevoegd aan de diensten van Pigatrix.

Juni 2017

De start van de Tips pagina waarop van tijd tot tijd artikels verschijnen omtrent goed en veilig omgaan met het internet en computers.

April 2018

Naast All-inclusive Webhosting & Sitebeheer werd ook E-mail hosting toegevoegd als dienst.

Maart 2024

Na jaren trouwe dienst, werd de oude server met pensioen gestuurd en werd er overgestapt naar een nieuwe NVMe server die gebruik maakt van cloud hosting.